NIEUW! Ontsloten rogge

21 september 2020

NIEUW! Ontsloten rogge

Ontsloten tarwe is bij de meeste mensen een reeds bekend product. Maar vanwege de gunstige prijsverhouding van rogge ten opzichte van tarwe hebben wij nu ook ontsloten rogge in ons assortiment opgenomen!

Productomschrijving
De tarwe- of roggekorrels worden gemengd met natronloog en daarna vochtig gemaakt. Het natronloog verwijdert de zaadhuid en de korrels zwellen op. Bij dit proces (sodagrain) komt warmte vrij waardoor het zetmeel begint te ontsluiten. Hierdoor kan de korrelinhoud gefermenteerd worden, deze pensfermentatie verloopt trager dan bij geplette tarwe. Daardoor is de hoeveelheid SPK kleiner en het aandeel bestendig zetmeel hoger dan bij geplette tarwe.

Algemene eigenschappen
Ontsloten tarwe en ontsloten rogge zijn stapelbare voedermiddelen. Zij zijn zeer geschikt als zetmeelbron in relatief snelle rantsoenen. Het geeft veiligheid in het rantsoen zonder overmatige kans op pens verstoring. Uit onderzoeksliteratuur is bekend dat ontsloten tarwe ten opzichte van geplette tarwe en positief effect op melkproductie heeft terwijl de rantsoenefficiëntie hoger wordt.

Toepassing
Het voeradvies is sterk afhankelijk van de andere voedermiddelen in het rantsoen en wij adviseren de hoeveelheid in het rantsoen altijd te baseren op de rantsoenberekening van uw voedingsadviseur.

Levering
Ontsloten tarwe & ontsloten rogge kunnen geleverd worden in Walking Floor of in Slurf.

Neem voor meer (prijs)informatie en / of bestellingen contact op met uw adviseur of ons kantoor AgroNoord, tel. 088 – 1882300 en mail info@agronoord.nl

Deel deze pagina

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?