Weerstand en gezondheid kalveren: Vita Elektrolyt, Diacure en Topfit

Supplementen die de gezondheid en weerstand van uw kalveren extra ondersteunen.

Soms hebben uw kalveren iets extra’s nodig. Om ze nét even door een fase van spijsverteringsproblemen te helpen of om de weerstand te ondersteunen. Daarvoor hebben we enkele supplementen ontwikkeld. Zo herstelt u de balans en zijn uw kalveren weer vitaal.

Voordelen Vita supplementen

  • Verhoogt de weerstand van uw kalveren
  • Bevatten extra vitaminen en mineralen ter aanvulling op de melk of brok
  • Zowel preventief in te zetten of te gebruiken bij kalveren met diarree of een weerstand-dip

Assortiment

•       Vita Topfit
Aanvullend diervoeder dat de weerstand van het kalf ondersteunt. Het is geschikt voor kalveren tot een leeftijd van 6 maanden. Zet Vita Topfit preventief in of tijdens/na een weerstand-dip. Het lost goed op in de melk en geeft het kalf een vitamine- en mineralen boost. Ook zeer geschikt voor kalveren met een ijzergebrek.

•        Vita Elektrolyt
Een aanvullend diervoeder voor kalveren met spijsverteringsproblemen (diarreeverschijnselen). Dit product bevat elektrolyten en gemakkelijk absorbeerbare koolhydraten. Het voorkomt uitdroging en herstelt de vochtbalans. De toegevoegde probiotica herstellen de darmflora. Door Vita Elektrolyt toe te voegen aan de extra voerbeurt, maakt u deze extra smakelijk. Het is rijk aan dextrose voor een directe energievoorziening.

•        Vita Diacure
Vita Diacure brengt de darmen tot rust en stopt de diarree binnen 24 uur. Het bevat elektrolyten, gemakkelijk absorbeerbare koolhydraten en extra voedingsvezels. Deze waterbindende voedingsvezels vormen in de darmen een gelstructuur, waardoor de darmwand wordt beschermd. De gel vangt de schadelijke stoffen en zorgt ervoor dat deze snel worden afgevoerd. Kan zowel preventief verstrekt worden via de melk of – in geval van diarree – via het water.

vita elektro

“Niets is zo vervelend als kalveren met diarree of een zwakke weerstand. Met deze supplementen geeft u uw jonge dieren nét dat beetje extra of helpt u hen er weer bovenop. Zo zijn de kalveren snel weer vitaal!” Laura Winter – Jongveespecialist

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over de supplementen voor jongvee, neem dan contact op met uw specialist of ons kantoor. We helpen u graag verder.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?