Altijd Robot Ready met ForFarmers!

Het juiste advies op het juiste moment

Van oriënterende overstapper tot doorgewinterde robotmelker: samen met de robotspecialisten van ForFarmers maakt u de juiste keuzes ophet juiste moment. U kunt bouwen op kennis en ervaring, gestoeld opsuccesvolle overstapbegeleidingvan meer dan 500 melkveehouders. En op dagelijkse ondersteuning van meer dan 1.100 ervaren robotbedrijven die de best mogelijke resultaten behalen met gezonde en hoogproductieve koeien die vlot naar de robot lopen. Want wist u dat robotmelkers die klant zijn bij ForFarmers gemiddeld €60,- per koe per jaar meer verdienen?

Afbeelding: logo robotready

Overweegt u te gaan robotmelken of werkt u al jaren met robots? Bekijk wat onze robotspecialisten voor u kunnen betekenen:

Haal meer uit je melkrobot met de Robot Ready-aanpak van ForFarmers

1. Oriëntatie: is robotmelken iets voor mij?

Afbeelding: afbeelding

Aan de hand van een oriëntatiegesprek  met een ervaren robotspecialist in jouw regio krijg je een betrouwbaar totaalbeeld van wat robotmelken voor jou gaat betekenen. Deze specialist blijft ook daarna jouw vraagbaak en sparringpartner. Ook kun je deelnemen aan een (gratis) oriëntatiecursus van ForFarmers.

2. Voorbereiding: hoe maakt u de beste keuzes?

Afbeelding: afbeelding2

De robotspecialist van ForFarmers staat je terzijde met advies en second opinions bij onder andere plaatsing van de robot(s) in een bestaande of nieuwe stal, looplijnen, voerstrategie vanaf de opstart en kennis van de kenmerken van robotmerken. Ook advies voor een goedwerkende combinatie van robotmelken en weidegang hoort bij deze fase.

3. De overstap: een optimale opstart?

Afbeelding: afbeelding3

Overstapbegeleiding van meer dan 500 bedrijven heeft de specialisten van ForFarmers geleerd wat je als startende robotmelker nodig hebt voor een probleemloze opstart. Samen met de specialist maak je een overstapplan met taken en controlepunten voor de melkveehouder, de robotleverancier en de specialisten van ForFarmers. Vanaf de opstart kun je met RoboFit of RoboMax echte robotbrokken inzetten die de loop op de robot bevorderen.

4. Optimalisatie: de best mogelijke koeprestaties?

Afbeelding: afbeelding4

Komen je verwachtingen rond arbeidsgemak, efficiëntie, dierprestaties en rendement uit? Onze melkvee- en robotspecialisten maken onder andere 2 keer per jaar een analyse van de robotdata. Met het Robot Analyse Programma (RAP) vertalen zij de robotdata naar verbeterpunten. Met als resultaat: fitte en gezonde koeien die vlot naar de robot lopen en topprestaties behalen in melk-, vet- en eiwitproductie. En natuurlijk: arbeidsgemak!

5. Efficiëntie: het maximale uit uw robot halen?

Afbeelding: afbeelding5

Haal je als ervaren robotmelker het maximale uit je robot en benut je de volledige potentie van je veestapel? De melkvee- en robotspecialisten van ForFarmers beoordelen graag of het samenspel tussen robotinstellingen, voeding en gezondheid nog optimaal is. Daarbij worden ook belangrijke factoren als transitiemanagement en ruwvoerkwaliteit meegenomen. Vaak blijkt dat kleine details een groot verschil kunnen maken. En die details brengen zij boven water!

 

Wilt u meer weten over robotmelken met ForFarmers?

Neem dan snel contact met ons op!

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?