Aanpak robotmelken: AMS

Voor doelgerichte begeleiding heeft u de juiste mensen en de juiste hulpmiddelen nodig. ForFarmers heeft met zorg een team van specialisten samengesteld die zich richten op bedrijven die robotmelken: het AMS-team. Dit team ondersteunt de melkveespecialisten. Hierdoor kunnen wij de begeleiding helemaal op uw bedrijfssituatie afstemmen.

Maximaal rendement uit uw melkrobot

  •     Gezondheid
  •     Gespecialiseerd team
  •     Speciale hulpmiddelen

Uitgangspunten robotmelken bij ForFarmers

1. Gezondheid is de basis voor robotmelken
Om de melkrobot maximaal te benutten, is het loopgedrag van uw koeien belangrijk. Het loopgedrag wordt mede bepaald door de gezondheid van uw veestapel. Naast het juist instellen van de melkrobot, ligt de focus van onze melkveespecialisten daarom op het juiste rantsoen en de conditie van uw koeien. Want alleen met gezonde koeien haalt u het maximale rendement uit uw melkrobot.

2. Team van experts: AMS-specialisten
Het team van ForFarmers bestaat uit acht AMS-specialisten. Uw melkveespecialist kan een AMS-specialist bij u inzetten voor het hele proces: hij kan u helpen met oriënteren, opstarten, optimaliseren en/of monitoren.

Het team:

  • Stelt samen met u een speciaal begeleidingsprogramma samen.
  • Loopt voorop in het begeleiden van robotmelken met beweiding.
  • Mag voer en advies leveren aan één op drie robotmelkers in Nederland.

3. Speciaal ontwikkelde hulpmiddelen geven snel en makkelijk inzicht
Het AMS-team heeft een tweetal eigen middelen ontwikkeld om het robotmelken te monitoren en te sturen op een beter resultaat:

  • Het Robot Analyse Programma (RAP) maakt van alle data van de melkrobot praktisch toepasbare informatie en kan voor elke merk robot worden ingezet.
  • Met de Robot Optimalisatie Scan (ROS) wordt de werking van de robot van top tot teen beoordeeld, waarmee de AMS-specialist samen met u aanpassingen kan doorvoeren.

 

Wilt u meer weten over robotmelken met ForFarmers?

Neem dan snel contact met ons op!

 

 

Afbeelding: AMS team
Links Gerard Smink en 2e van links Paul Schutte, de AMS-specialisten in ons gebied.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?