Palmpitschilfers
Langzaam fermenteerbare energie- en eiwitbron met een hoge eiwitbestendigheid.
Productomschrijving
Palmpitschilfers is het restproduct van de mechanische winning (persen) van palmolie uit de pitten van de palmboomnoten. Landen van herkomst zijn veelal Maleisië en Indonesië. Het is een belangrijke grondstof voor herkauwersmengvoer. Als olie door persen gewonnen wordt (schilfers) blijft er meer restant vet achter dan bij schroot daardoor is de energieinhoud van schilfers hoger dan van schroot.
Algemene eigenschappen
De ruwe celstof uit de palmpitten fermenteert traag in de pens; hierdoor wordt pensverzuring tegen gegaan. Palmpitschilfers passen goed in rantsoenen die (te)snel fermenteren en waar hoge aandelen krachtvoer gewenst zijn. Het eiwit in palmpitschilfers is vrij penstendig. Het restant palmvet bevat verzadigde vetzuren; welke een melkvet verhogende werking hebben.
Toepassing
- Melkkoeien: max. 4 kg product per dier per dag.
- Vleesvee: max. 3 kg product per dier per dag.
- Rosékalveren: max. 2 kg product per dier per dag.
Opslag & Houdbaarheid
- Losgestort op een schone harde ondergrond of in een silo.
- Palmpitschilfers gaan door een metaaldetector, desondanks kan de aanwezigheid van restant metaaldeeltjes niet uitgesloten worden.
- Droog bewaren, hoge temperatuur en condensvorming vermijden
- Bij voorkeur te gebruiken tot 6 maanden na leverdatum (zie datum leverbon).