Assortiment enkelvoudige voeders

Soyameel VLOG EU

Logo - Soyameel VLOG EU

Soyameel komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke meel over. Soyameel is afkomstig van GMO vrij geteelde soyabonen.

Krulpulp VLOG / VLOG EU

Logo - Krulpulp VLOG / VLOG EU

Krulpulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Het wordt gedroogd en al of niet aangevuld met melasse. Bij krulpulp blijft het pelleteren achterwege waardoor het massagewicht lager is dan bij pulpbrokjes. Krulpulp is makkelijker te verwerken dan pulpbrok.

Gerst

Logo - Gerst

Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst die niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.

Gerst geplet

Logo - Gerst geplet

Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst dat niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.

Gerst Gemalen

Logo - Gerst Gemalen

Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst dat niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.

Maismeel herk. VLOG / VLOG EU

Logo - Maismeel herk. VLOG / VLOG EU

Mais komt oorspronkelijk uit het subtropische klimaat in Midden-Amerika maar nieuwe rassen kunnen over de hele wereld geteeld worden. De maiskorrel heeft een hoog zetmeelgehalte en bevat ten opzichte van andere granen veel (onverzadigde) vetten en is daardoor ook energierijk. Maismeel ontstaat door de maiskorrel met hamermolens te malen.

Maisvlokken VLOG / VLOG EU

Logo - Maisvlokken VLOG / VLOG EU

Mais wordt geplet waardoor het zetmeel toegankelijk is voor pensmicroben, tegelijkertijd wordt er ook nog een hittebehandeling toegepast waardoor het zetmeel ontsloten wordt.

Palmpitschilfers

Logo - Palmpitschilfers

Palmpitschilfers is het restproduct van de mechanische winning (persen) van palmolie uit de pitten van de palmboomnoten. Landen van herkomst zijn veelal Maleisië en Indonesië. Het is een belangrijke grondstof voor herkauwersmengvoer. Als olie door persen gewonnen wordt (schilfers) blijft er meer restant vet achter dan bij schroot daardoor is de energieinhoud van schilfers hoger dan van schroot.

Pulpbrok 6 mm ongemalen / gemalen VLOG / VLOG EU

Logo - Pulpbrok 6 mm ongemalen / gemalen VLOG / VLOG EU

De pulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Deze wordt gedroogd en gepelleteerd. Deze 6 mm pulp is ook gemalen verkrijgbaar.

Pulpbrok Duits VLOG / VLOG EU

Logo - Pulpbrok Duits VLOG / VLOG EU

De pulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Deze wordt gedroogd en aangevuld met melasse om het tot brokken te kunnen persen.

Raapzaadschroot bestendig VLOG / VLOG EU

Logo - Raapzaadschroot bestendig VLOG / VLOG EU

Bestendige raapzaadschroot ontstaat door middel van een speciale behandeling van raapzaadschroot het eiwit in de pens tegen afbraak te het beschermen.De chemische analyse blijft dezelfde als van het raapzaadschroot wat als grondstof in het proces gebruikt wordt. Voor de productie van bestendige raapzaadschroot worden varianten geselecteerd waar glucosinolaten en mosterolie niet mate voor komen. Dit werkt positief op de smaak en opname.

Raapzaadschroot VLOG / VLOG EU

Logo - Raapzaadschroot VLOG / VLOG EU

Raapzaadschrootmeel is het restproduct van de extractie van olie uit koolzaad. De gebruikte varianten geselecteerd zijn op afwezigheid van glucosinolaten en mosterdolie. Dit heeft een positief effect op de smaak. Bij raapzaadschroot is de extractie van olie met behulp van ether gebeurd. Daardoor blijft er minder restant vet achter dan bij raapzaadschilfers (mechanisch persen).

Zonnepitschroot Europees

Logo - Zonnepitschroot Europees

Zonnepitschroot EU ontstaat als de zonnebloemolie door extractie uit het zaad gewonnen wordt. Voor deze oliewinning worden de pitten eerst geheel of gedeeltelijk ontdopt. De mate van ontdoppen beinvloedt de hoeveelheid ruwe celstof en in belangrijke mate de voederwaarde. EU is de LowPro variant

Soyahullen

Logo - Soyahullen
Energierijke ruwvoervervanger met goed verteerbare ruwe celstof.
Soyahullen zijn voor melkvee verkrijgbaar als duurzaam geproduceerd soyaproduct
Soyahullen zijn zowel leverbaar als afkomstig van NON GMO geteelde soyabonen als ook als afkomstig van GMO geteelde soyabonen.

Soyaschroot 44/7

Logo - Soyaschroot 44/7

Soyaschroot 44/7 komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Het getal 44 geeft de minimumwaarde aan ruw eiwit en ruw vet aan. De 7 staat voor het maximum gehalte aan ruwe celstof. Soyaschroot 44/7 kan een deel van de soyahullen bevatten. Soyaschroot 44/7 is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.

Deze soyaschroot is voor melkvee beschikbaar als duurzaam geproduceerd soyaproduct

Soyaschroot HP VLOG

Logo - Soyaschroot HP VLOG

Soyaschroot komt vrij bij de winning van de olie uit Soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Soyaschroot is afkomstig van niet genetisch gemodificeerde teelt.

Soyaschr Arg/Holl 48.5 ProFat

Logo - Soyaschr Arg/Holl 48.5 ProFat

Soyaschroot Arg/Holl 48,5 ProFat komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Het getal 48,5 geeft de minimumwaarde aan ruw eiwit en ruw vet aan. Soyaschroot Arg/Holl is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.

Deze soyaschroot is voor melkvee beschikbaar als duurzaam gecertificeerd soyaproduct

Soyaschroot bestendig

Logo - Soyaschroot bestendig

Soyaschroot Bestendig is (meestal) Soya 44/7 die door een speciale behandeling beschermt wordt tegen afbraak door pensbacteriën. De chemische analyse blijft dezelfde als van de Soya die als grondstof voor dit proces gebruikt wordt. Soyaschroot Bestendig is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.

Deze Soyaschroot Bestendig is voor melkvee beschikbaar als duurzaam gecertificeerd soyaproduct.

Tarwe

Logo - Tarwe

Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe moet voor een goed vertering bewerkt (gemalen, geplet) worden; de vertering is per diersoort afhankelijk van de aard en kwaliteit van deze bewerking. Voertarwe wordt meest als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet. Voertarwe is niet gereinigd en bevat max. 2% bijmenging.

Tarwe is ook verkrijgbaar als geschoonde voertarwe, deze bevat max. 0,5% bijmenging en is vrij van grove delen en van kaf en stof.

Tarwe geplet

Logo - Tarwe geplet

Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe moet voor een goede vertering bewerkt (gemalen, geplet) worden; pletten gebeurd met walsen die de korrel breken, zodat het zetmeel beschikbaar komt voor de pensmicoben. Voertarwe wordt meest als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet.

Tarwemeel

Logo - Tarwemeel

Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe wordt voor een optimale vertering en benutting gemalen met hamermolens tot tarwemeel. Voertarwe wordt meestal als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet.

Naast deze sectoren leveren wij ook aanvullende grondstoffen en bijproducten

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?