Droogstand Totaal voor probleemloze transitie

Afbeelding: ds tot

Droogstand Totaal voor probleemloze transitie

Wilt u bij uw droogstaande koeien arbeidsgemak, optimale voeropname en minimale selectie? En wilt u een probleemloze droogstand en een optimale start van de verse koeien? Dan is Droogstand Totaal wat u zoekt!

Wat is Droogstand Totaal?

ForFarmers introduceert met Droogstand Totaal een gemengd rantsoen in balen voor droogstaande koeien. Dit product bestaat uit een mengsel van ruwvoer, grondstoffen, bijproducten en droogstandsmineralen. Wij sluiten hiermee aan op de toenemende focus van melkveehouders op een probleemloze droogstand- en opstartperiode en de behoefte om gemakkelijk te werken. Voor extra rendement na afkalven is het advies om dit rantsoen vanaf 3 weken voor afkalven aan te vullen een TransLacbrok.

Waarom Droogstand Totaal?

  •     Smakelijk voer, stimuleert de voeropname tot de dag van afkalven;
  •     Veilig en stabiel van samenstelling door selectieve keuze van de voedermiddelen;
  •     Het product bevat de juiste hoeveelheid energie, eiwit, vitaminen, mineralen en sporenelementen voor een gezonde droogstand en een vlot afkalfproces;.

Wat levert Droogstand Totaal op?

  • Voor de veehouder: een praktische en complete invulling van het droogstandsrantsoen, ook bij kleinere koppels droogstaande koeien. Arbeidsgemak en werkplezier gegarandeerd!
  • Voor de koe; smaakvol voer met de juiste samenstelling en in de juiste hoeveelheid voor een optimale opstartperiode;
  • Een gezond en vitaal kalf voor een goede levensstart.

Droogstand Totaal wordt geleverd in grote ronde balen van ongeveer 800 kg.

“Precies het goede voer voor de belangrijkste groep”

Afbeelding: Edwin Keuper_kader Translac Droogstandbalen

Melkveehouder Edwin Keuper in het Gelderse Netterden startte in het najaar van 2018 met de droogstandbalen, in eerste instantie om een ruwvoertekort te compenseren. Dit bevalt inmiddels zo goed, dat Keuper doorgaat met de balen, ook nu hij weer voldoende ruwvoer heeft. “In de zomer hebben we gemiddeld zo’n 15 droogstaande koeien en in de winter 20. Het is voor mij de belangrijkste groep. Het werkt erg prettig als ze gemakkelijk afkalven en daarna gezond en zonder problemen opstarten. Voorheen voerden we hooi en gras aan het voerhek. Dat ging ook best goed, maar je hebt soms wel verschil in kwaliteit. Met de balen heb je meteen een compleet rantsoen dat constant van kwaliteit en samenstelling is. Je weet ook precies hoeveel je voert en hoeveel drogestof ze per dag opnemen. Zeker als je wat problemen hebt met het afkalven en de opstart, kun je met droogstandbalen goed sturen op de voerkwaliteit en voeropname. Mijn indruk is dat de koeien er nu toch nog iets beter uitzien dan voorheen. Je zet met de droogstandbalen echt de puntjes op de i.
Daarnaast werkt het gewoon ontzettend gemakkelijk. Ik snij de baal open en verdeel de inhoud met een kleine shovel. Minder tijd kun je niet kwijt zijn met voeren.”

Edwin en Marieke Keuper hebben in het Gelderse Netterden een melkveebedrijf met 140 melkkoeien. De productie ligt momenteel op 10.500 per koe, met 4,45 procent vet en 3,72 eiwit.

 

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over Droogstand Totaal of andere voeders voor droge koeien? Neem dan contact op met uw specialist of ons kantoor.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?