Eiwit- en vetstimulerende voeding: Protiboost

Vet- en eiwitgehalte in de melk verhogen: Protiboost!

Protiboost is een eenvoudig te voeren krachtvoer product op basis van cacaohullen. Een geschikte aanvulling voor rantsoenen die gericht zijn op verhoging van de vet- en eiwitgehalten in de melk. Door beïnvloeding van de stofwisseling zorgt Protiboost voor een efficiëntere vorming van melkvet en –eiwit. Zo stijgt binnen 48 uur het vetgehalte met 0,15% en het eiwitgehalte met 0,10% bij een gelijkblijvende tot licht dalende melkproductie.

De voordelen van Protiboost:

  •     Gemiddelde stijging van het vetgehalte met 0,15%
  •     Gemiddelde stijging van het eiwitgehalte met 0,10%
  •     Hogere melkprijs
  •     Eenvoudig te voeren
  •     Verkrijgbaar in brokvorm of als grof gemalen mengsel

Resultaten in de praktijk

Extern onderzoek heeft aangetoond dat ProtiBoost zowel op korte termijn als op de lange termijn  zorgt voor een stijging van de vet- en eiwitgehalte in de melk.

Onderzoek uit de praktijk

Onderzoekscentrum Nutreco heeft aangetoond dat door het inzetten van ProtiBoost in combinatie met het Feed2Milk-voeradvies, het eiwitgehalte in de melk binnen 48 uur minimaal 0,1% stijgt.

CRV vergeleek gedurende vijf maanden de resultaten van honderd veehouders (ruim 12.0000 koeien) die gemiddeld 160 dagen Protiboost voerden, met bedrijven die het product niet voerden. Het gemiddelde effect van ProtiBoost was een 0.1% stijging van het eiwitpercentage en een 0.15% stijging van het vetpercentage. Door inzet van ProtiBoost steeg de melkprijs gemiddeld met 1 eurocent per kg melk.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over Protiboost of een advies op maat, neem dan contact op met uw specialist of vul het informatieformulier in.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?