Natte Bijproducten

Aardappelpersvezels

Logo - Aardappelpersvezels

Aardappelpersvezels komen vrij bij de aardappelzetmeelwinning. Aardappels worden vermalen en het zetmeel en aardappelvruchtwater gewonnen; het vezelachtige product dat overblijft wordt geperst zodat het drogestofgehalte stijgt. Het bevat restant aardappelzetmeel en aardappeleiwit.

Aardappelstoomschillen

Logo - Aardappelstoomschillen

Aardappelstoomschillen zijn afkomstig uit de aardappelverwerkende industrie, waarbij aardappelen worden verwerkt tot o.a. frites. Na het sorteren en reinigen worden de aardappelen met behulp van stoom geschild. Hierbij wordt de schil en een deel van het onderliggende zetmeel verwijderd. Door deze hittebehandeling is het zetmeel in de stoomschillen goed ontsloten en daardoor goed verteerbaar.

Aardappelsnippers

Logo - Aardappelsnippers

Zeer smakelijke zetmeelbron voor melk- en vleesvee.

Bierbostel

Logo - Bierbostel

Bierbostel komt vrij bij het brouwen van bier. Bij het brouwproces worden de koolhydraten uit het graan (meestal gerst) via tussenstappen gewonnen en gebruikt voor de vergisting tot alcohol. De overblijvende zaadhuid, het eiwit en vet samen is de bierbostel.

Citrocell

Logo - Citrocell

Hoog eitwitgehalte met een zeer laag fosforgehalte.

Corngold®

Logo - Corngold®

Corngold® komt vrij bij de zetmeelwinning uit korrelmais. De maiskorrel wordt geweekt en nat vermalen, het zetmeel wordt gewonnen en het restant bestaat vooral uit de maiszemelen; dit wordt aangevuld met de breukmais en maisscreenings en een deel van het maisweekwater. Het geheel wordt ingedroogd tot Corngold® van ca. 42% drogestof.

Droogstand Totaal

Logo - Droogstand Totaal

Smakelijk compleet voer voor droogstaande koeien.

Feedmix Mais

Logo - Feedmix Mais

Feedmix Mais is een mengsel van TGC ProtiWanze met droge grondstoffen waaronder maismeel. Het voedermiddel is stapelbaar, inkuilbaar en goudbruin van kleur.

TGC ProtiWanze®

Logo - TGC ProtiWanze®

Tarwegistconcentraat ProtiWanze® is een vloeibaar voedermiddel en komt vrij bij de winning van bio-ethanol uit tarwe. Na het malen wordt de gries en de gluten afgescheiden en het zetmeel wordt enzymatisch afgebroken en daarna vergist tot alcohol. Het product dat na destillatie overblijft bevat veel microbieël eiwit van hoge kwaliteit, restanten zetmeel en ook glycerol.

Perspulp

Logo - Perspulp

Perspulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. De bieten worden gesneden en door verhitting en wassen wordt de suiker gewonnen. Uit het restant van de bieten, de pulp, wordt door persen een deel van het water verwijderd zodat het drogestofgehalte ca. 26% wordt.

Voeraardappelen

Logo - Voeraardappelen

Seizoensproduct, smakelijk zetmeelrijk voer.

Naast deze sectoren leveren wij ook aanvullende grondstoffen en bijproducten

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?