Soyameel komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke meel over. Soyameel is afkomstig van GMO vrij geteelde soyabonen.
Soyameel komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke meel over. Soyameel is afkomstig van GMO vrij geteelde soyabonen.
Krulpulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Het wordt gedroogd en al of niet aangevuld met melasse. Bij krulpulp blijft het pelleteren achterwege waardoor het massagewicht lager is dan bij pulpbrokjes. Krulpulp is makkelijker te verwerken dan pulpbrok.
Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst die niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.
Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst dat niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.
Gerst is een bedektzadige graansoort. Het zaad wordt omgeven door een stevige zaadhuid. Gerst wordt vooral geteeld als brouwgerst voor de productie van bier en whisky. Voergerst wordt als zodanig verbouwd of is brouwgerst dat niet aan de strenge specificaties voor brouwgerst voldoet.
Mais komt oorspronkelijk uit het subtropische klimaat in Midden-Amerika maar nieuwe rassen kunnen over de hele wereld geteeld worden. De maiskorrel heeft een hoog zetmeelgehalte en bevat ten opzichte van andere granen veel (onverzadigde) vetten en is daardoor ook energierijk. Maismeel ontstaat door de maiskorrel met hamermolens te malen.
Mais wordt geplet waardoor het zetmeel toegankelijk is voor pensmicroben, tegelijkertijd wordt er ook nog een hittebehandeling toegepast waardoor het zetmeel ontsloten wordt.
Palmpitschilfers is het restproduct van de mechanische winning (persen) van palmolie uit de pitten van de palmboomnoten. Landen van herkomst zijn veelal Maleisië en Indonesië. Het is een belangrijke grondstof voor herkauwersmengvoer. Als olie door persen gewonnen wordt (schilfers) blijft er meer restant vet achter dan bij schroot daardoor is de energieinhoud van schilfers hoger dan van schroot.
De pulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Deze wordt gedroogd en gepelleteerd. Deze 6 mm pulp is ook gemalen verkrijgbaar.
De pulp komt vrij bij de winning van suiker uit suikerbieten. Nadat de suiker uit de biet is verwijderd blijft de natte pulp over. Deze wordt gedroogd en aangevuld met melasse om het tot brokken te kunnen persen.
Bestendige raapzaadschroot ontstaat door middel van een speciale behandeling van raapzaadschroot het eiwit in de pens tegen afbraak te het beschermen.De chemische analyse blijft dezelfde als van het raapzaadschroot wat als grondstof in het proces gebruikt wordt. Voor de productie van bestendige raapzaadschroot worden varianten geselecteerd waar glucosinolaten en mosterolie niet mate voor komen. Dit werkt positief op de smaak en opname.
Raapzaadschrootmeel is het restproduct van de extractie van olie uit koolzaad. De gebruikte varianten geselecteerd zijn op afwezigheid van glucosinolaten en mosterdolie. Dit heeft een positief effect op de smaak. Bij raapzaadschroot is de extractie van olie met behulp van ether gebeurd. Daardoor blijft er minder restant vet achter dan bij raapzaadschilfers (mechanisch persen).
Zonnepitschroot EU ontstaat als de zonnebloemolie door extractie uit het zaad gewonnen wordt. Voor deze oliewinning worden de pitten eerst geheel of gedeeltelijk ontdopt. De mate van ontdoppen beinvloedt de hoeveelheid ruwe celstof en in belangrijke mate de voederwaarde. EU is de LowPro variant
Soyaschroot 44/7 komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Het getal 44 geeft de minimumwaarde aan ruw eiwit en ruw vet aan. De 7 staat voor het maximum gehalte aan ruwe celstof. Soyaschroot 44/7 kan een deel van de soyahullen bevatten. Soyaschroot 44/7 is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.
Deze soyaschroot is voor melkvee beschikbaar als duurzaam geproduceerd soyaproduct
Soyaschroot komt vrij bij de winning van de olie uit Soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Soyaschroot is afkomstig van niet genetisch gemodificeerde teelt.
Soyaschroot Arg/Holl 48,5 ProFat komt vrij bij de winning van de olie uit soyabonen. Nadat de hullen en olie door middel van extraheren verwijderd zijn blijft het eiwitrijke schroot over. Het getal 48,5 geeft de minimumwaarde aan ruw eiwit en ruw vet aan. Soyaschroot Arg/Holl is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.
Deze soyaschroot is voor melkvee beschikbaar als duurzaam gecertificeerd soyaproduct
Soyaschroot Bestendig is (meestal) Soya 44/7 die door een speciale behandeling beschermt wordt tegen afbraak door pensbacteriën. De chemische analyse blijft dezelfde als van de Soya die als grondstof voor dit proces gebruikt wordt. Soyaschroot Bestendig is afkomstig van GMO geteelde soyabonen.
Deze Soyaschroot Bestendig is voor melkvee beschikbaar als duurzaam gecertificeerd soyaproduct.
Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe moet voor een goed vertering bewerkt (gemalen, geplet) worden; de vertering is per diersoort afhankelijk van de aard en kwaliteit van deze bewerking. Voertarwe wordt meest als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet. Voertarwe is niet gereinigd en bevat max. 2% bijmenging.
Tarwe is ook verkrijgbaar als geschoonde voertarwe, deze bevat max. 0,5% bijmenging en is vrij van grove delen en van kaf en stof.
Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe moet voor een goede vertering bewerkt (gemalen, geplet) worden; pletten gebeurd met walsen die de korrel breken, zodat het zetmeel beschikbaar komt voor de pensmicoben. Voertarwe wordt meest als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet.
Tarwe is een veel voorkomend graan dat over de hele wereld geteeld wordt. De betere kwaliteit wordt gebruikt als baktarwe. Tarwe wordt voor een optimale vertering en benutting gemalen met hamermolens tot tarwemeel. Voertarwe wordt meestal als zodanig verbouwd of is baktarwe die niet aan de strenge specificaties voor het bakken van brood voldoet.
Heeft u vragen of wilt u een goed gesprek over uw bedrijf?